Welkom
bij RT-Breda, Praktijk voor Remedial Teaching

Wie ben ik?

Mijn naam is Anjo Kuyt – Smit, ik ben moeder van 3 kinderen en woon in Breda. 

Nadat ik mijn opleiding aan de Pabo afgerond had, kon ik direct aan het werk als leerkracht in het basisonderwijs. Toen ik een poosje in het reguliere basisonderwijs voor de klas stond had ik het gevoel dat ik de kinderen uit mijn klas nog meer wilde bieden. Ik ben toen de Masteropleiding voor het Speciaal Onderwijs en Remedial Teaching gaan volgen en heb deze opleiding succesvol afgerond. Nadat ik een aantal jaren in het  reguliere basisonderwijs gewerkt had, heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal basisonderwijs.

Daarnaast ben ik in 2010 gestart met mijn eigen praktijk voor Remedial Teaching: RT-Breda. Dit werk deed ik lange tijd naast mijn werk voor de klas in het speciaal onderwijs. Deze combinatie was echt enorm leuk om te doen.

In deze periode zag ik dat veel leerproblemen bij kinderen o.a. ontstonden omdat ze niet lekker in hun vel zaten en omgekeerd. Kinderen “presteren” namelijk beter als ze lekker in hun vel zitten.

Ik ben op zoek gegaan naar een manier waarop ik kinderen hiermee kon helpen. Ik kwam toen in contact met de Kinderyoga. Tussen 2014 en 2015 heb ik verschillende yogaopleidingen gevolgd zoals;

  • Baby- & Dreumesyoga
  • Peuter- & Kleuteryoga
  • Ouder- & Kindyoga
  • Kinderyoga

Bij deze kinderyoga opleidingen leerde ik hoe ik kinderen kon helpen met hun ademhaling, concentratie, houding en weerbaarheid. De werking van de kinderyoga had al snel een zichtbaar positief effect op de leerresultaten van de kinderen.

Door deze aanvulling werd mijn aanbod (combinatie van Remedial Teaching & Kinderyoga) in mijn praktijk compleet.

Sinds 2015 sta ik niet meer vast voor de klas, maar val ik nog wel af en toe in verschillende groepen in zodat ik me volledig op de kinderen uit mijn praktijk kan richten en toch op de hoogte blijf van de veranderingen binnen het onderwijs. 

Het is zo fijn om te zien hoe de kinderen dankzij mijn trainingen en begeleidingen op een positieve manier veranderen, vrolijk en lekker ontspannen zijn en vooral trots op zichzelf kunnen zijn.