Welkom
bij RT-Breda, Praktijk voor Remedial Teaching

Reacties van ouders en kinderen

Inge van Wijck
10-11-23 21:43:02
Hele fijne rt-praktijk! Had meteen een klik met onze zoon. Heeft hem ontzetten veel geleerd en veel zelfvertrouwen gegeven. Zeer kundig en flexibel wanneer onze zoon b.v. ineens een andere hulpvraag had. Ook hulp aan onze tienerdochter gegeven. Werkelijk een topper!
Mevr. J M
02-06-21 15:28:18
Onze zoon heeft deze week zijn pre advies gekregen van school: Vmbo kader. De Juf is van mening dat onze zoon het in zich heeft om zelfs Vmbo theoretisch te halen. Het gaat de laatste tijd erg goed met hem in de klas zo wel met zijn concentratie als met het rekenen hij heeft echt een sprong hierin gemaakt dankzij jou. Wij willen jou hier zeker voor bedanken, hij heeft echt baat bij jouw begeleidingen.
M. E.
16-12-18 14:28:06
Over het maatwerk dat RT Breda biedt:
Mijn zoon (toen 8) wilde juist persé niet met anderen. Hij heeft autisme en kan allerlei lichaamsbeweging activiteiten alleen in één-op-één situaties doen.

Anjo heeft bij die keuzes meegedacht. Ze heeft goed naar mij geluisterd, allerlei informatie over onze privé-situatie en school etc. meegewogen. Daar nam ze steeds ruim de tijd voor. Daarom was het vanaf de start een ‘goede’ keuze. Ook heeft ze altijd gekeken wat lesinhoudelijk bij hen paste. Ze schreef voor mijn zoon speciale lessen, die bij zijn beleving en gemoedstoestand van die periode pasten. Piraten, Star Wars, Lego, alles heeft ze erbij betrokken. Dát werkte perfect. Zoon (nu bijna 13, inmiddels op het speciaal VO) komt ook 45 min. voor ontspanning en ontlading, op een doordeweeks tijdstip lekker vlak voor bedtijd. (Zelfs bij zoiets 'kleins' als een tijdstip/lesdag denkt Anjo mee en probeert ze de meest optimale situatie te bieden). De lessen bij RT Breda helpen hem bij zijn zelfvertrouwen, bij het verwerken van gebeurtenissen van die week, om zijn spanningen van zich af te laten glijden. Voorlopig gaat hij nog wel even door!
M. E.
16-12-18 14:24:13
Soms denk ik wel eens: “was er voor ons maar zo’n fijne plek geweest toen wij op de basisschool zaten”. Mijn kinderen zijn in 2014 allebei gestart met kinderyoga. Gewoon omdat ik yoga zelf zo fijn vind voor mijn hele systeem: koppie en lijf. Dat relaxte gevoel gunde ik mijn kinderen ook. Maar ik wilde het wel ín de wijk, lekker dichtbij huis. Kleinschalig. Mijn kinderen gedijen beter in een kleine, vertrouwde omgeving. Precies dat vond ik bij Anjo.
Mijn dochter (toen 5) vond het fijner om samen met andere kids van haar leeftijd aan yoga te doen. Zij kampte met allerlei psychosomatische klachten waarvan wij vermoedden dat die stress-gerelateerd waren.
Nu zijn we vier jaar verder. En gaat dochterlief nog steeds graag naar RT Breda. Niets staat stil. Ook haar ontwikkeling niet. Haar dagelijkse leven en daarmee de ‘hulp’-behoeften is veranderd. Ze komt nu wekelijks 45 min. voor concentratielessen. Want op school en thuis liepen we tegen flinke concentratieproblemen aan. Daar kwamen we zelf niet meer aan uit. Het was fijn dat Anjo meedacht. Om de groepsyogalessen om te vormen naar een privé-les. Die nog steeds ruimte biedt voor yoga en ontspanning, maar waar de focus ligt op de groei van aandacht.
Julan Elbers
16-12-18 14:11:50
Ik zit al bijna 4 jaar op yoga. En nog steeds is het leuk. Ik hou van de massages en ik ga er met plezier heen. Er zijn veel huisdieren en daar hou ik van.
Tonen: 5  10